POZIV NA PREDAVANJE

Pozivamo Vas na predavanje "Prepoznavanje bolesti i štetnika voćaka - 2. dio" koje će se održati u ponedjeljak 6. svibnja 2019. u Selskoj 3 (Mjesni odbor "Bartol Kašić") s početkom u 18 sati. Na predavanju će biti moguće uplatiti članarinu za 2019. godine (100 kuna). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

 


RADIONICA O CIJEPLJENJU VOĆAKA

Udruga VIVA Zagreb organizira radionicu o cijepljenju voćaka u subotu 16.03.2019. u 9:00h u voćnjaku na Jarunu. Zainteresirani se mogu javiti na telefon 091/324 0738 ili na e-mail udrugavivazagreb@gmail.com radi prijave i više informacija o lokaciji. Sudjelovanje je moguće za članove Udruge. Uplata članarine i učlanjenje bit će moguće prije početka vježbe. Članarina za 2019. iznosi 100 kuna.

radionica_cijepljenje

 

VJEŽBA REZIDBE VINOVE LOZE

Udruga ViVA Zagreb organizira vježbu rezidbe vinove loze u petak 8.3.2019. s početkom u 16.00 sati, u vinogradu u Mikulićima. Zainteresirani se mogu javiti na telefon 091/324 0738 ili na e-mail udrugavivazagreb@gmail.com radi prijave i više informacija o lokaciji. Sudjelovanje je moguće za članove Udruge. Uplata članarine i učlanjenje bit će moguće prije početka vježbe. Članarina za 2019. iznosi 100 kuna.

 

IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE

Izborna skupština Udruge voćara i vinogradara amatera Grada Zagreba i Zagrebačke županije održat će se u ponedjeljak 4. ožujka 2019. u 18 sati u Selskoj 3, Mjesni Odbor Bartol Kašić.

Prijedlog Dnevnog reda:

1. Prijedlog i izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
2. Izvješće o radu Udruge u 2018. godini
3. Izvješće Nadzornog odbora
4. Izbor tijela Udruge
5. Donošenje odluke o izboru osoba ovlaštenih za zastupanje Udruge - Predsjednika, Zamjenika predsjednika i Tajnika
6. Plan aktivnosti u 2019. godini
7. Razno

Nakon sjednice slijedi dogovor o vježbama rezidbe i cijepljenju voćaka.

POZIV NA PREDAVANJE

Pozivamo Vas na predavanje "Specifičnosti rezidbe bobičastog voća" kojim otvaramo ovogodišnju malu školu voćarstva. Predavanje će se održati u ponedjeljak 18. veljače 2019. u Selskoj 3 (Mjesni odbor "Bartol Kašić") s početkom u 18 sati. Na predavanju će biti moguće uplatiti članarinu za 2019. godine (100 kuna) i bit će dogovor oko održavanja izborne skupštine i pokaznih vježbi. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

POZIV NA PREDAVANJE

Udruga ViVA poziva vas na predavanje gđe. Nede Mikinac "Prednosti rada po mjesečevom sjetvenom kalendaru" koje će se održati u ponedjeljak 21. siječnja 2019. godine s početkom u 18:00 sati u Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

22. siječnja - Dan Svetog Vinka

 

Udruga ViVA poziva vas na predavanje "Određivanje optimalnog vremena za berbu jabuka" koje će se održati u ponedjeljak 3. rujna 2018. godine s početkom u 18:00 sati u Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

USKORO - MALA ŠKOLA VOĆARSTVA

Mala škola voćarstva uključuje: praktične radionice o rezidbi voćaka i vinove loze, praktična radionica cijepljenja voćaka, prepoznavanje bolesti i štetnika voćaka, određivanje zreosti voćaka za berbu.... Više informacija na e-mail udrugavivazagreb@gmail.com.

OBNOVA ČLANSTVA U 2018. GODINI

Pozivamo članove da uplate članarinu za 2018. godinu kako bi mogli prisustvovati praktičnim vježbama i radionicama.

REDOVITA SKUPŠTINA

Redovita skupština održat će se u ponedjeljak 19. veljače 2018. godine u 18 sati u prostoru MO Bartol Kašić, Selska 3.

RADIONICA O CIJEPLJENJU VOĆAKA

Udruga VIVA Zagreb organizira pokaznu vježbu cijepljenja voćaka u srijedu 22.3.2017. u 17:00h u voćnjaku na Jarunu. Pozivamo članove da ponesu svoj cjepljarski nožić, ako ga imaju.
Prisustvovati vježbama mogu samo članovi koji su platili članarinu.

Zainteresirani sudionici moći će se učlaniti prije početka radionice i uplatiti članarinu za 2017. godinu u iznosu od 100kn (molimo pripremite točan iznos). Radi obavijesti o lokaciji održavanja radionice molimo javite se na tel. 091 3240 738 ili na e-mail udrugavivazagreb@gmail.com.

 

OBNOVA ČLANSTVA U 2017. GODINI

Pozivamo članove da uplate članarinu za 2017. godinu kako bi mogli prisustvovati praktičnim vježbama i radionicama.

 

Udruga ViVA Zagreb poziva vas na predavanje gđe. Nede Mikinac pod naslovom "Korisne životinje u vrtu i voćnjaku" koje će se održati u ponedjeljak 20. ožujka 2017. u 18,15 sati u Selskoj 3, MO Bartol Kašić.

Pozivamo vas na predavanje g. Vladimira Stajića "Pripreme za rezidbu voćaka" koje će se održati 20. veljače 2017. u 18 sati u Selskoj 3, Mjesni odbor Bartol Kašić.

Pozivamo vas na predavanje g. Kralja iz tvrtke Yara gnojiva pod naslovom "Ishrana bilja" koje će se održati 16. siječnja 2017. u 19 sati u Selskoj 3, Mjesni odbor Bartol Kašić.

REDOVITA SKUPŠTINA

Poštovani članovi Udruge ViVA,
pozivamo Vas na redovitu skupštinu Udruge ViVA Zagreb koja će se održati u ponedjeljak 16. siječnja 2017. u 18 sati u Selskoj 3, Mjesni Odbor „Bartol Kašić“.

Prijedlog Dnevnog reda:

1. Prijedlog i izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
2. Izvješće o radu Udruge u 2016. godini
3. Izvješće Nadzornog odbora o materijalno-financijskom poslovanju
4. Izbor zamjena članova predsjedništva (2 člana) i nadzornog odbora (1 član)
5. Donošenje odluke o promjeni osobe ovlaštene za zastupanje Udruge
6. Plan aktivnosti u 2017. godini
7. Donošenje odluke o iznosu članarine za 2017. godinu
8. Razno

17. listopada 2016. - Selska 3, 18 sati - mjesečni sastanak članova - razgovor na temu jesenski radovi u voćnjaku, bijeljenje debla voćaka, novi štetnici u vioćarstvu

OBAVIJEST

Obavještavamo vas da su ove godine već 29. ožujka na šimširu na području Zagreba (naselje Jarun) nađene prve gusjenice šimširovog moljca te da na vrijeme treba početi sa suzbijanjem. Više o šimširovom moljcu možete pročitati ovdje.

2ba58149

 

Udruga VIVA Zagreb poziva vas na predavanje gđe. Nede Mikinac pod naslovom "Sjetveni kalendar".
 Predavanje će se održati u ponedjeljak 16. 5. 2016. u 18 sati u Selskoj 3.

Udruga VIVA Zagreb poziva vas na predavanje g. Vladimira Stajića pod naslovom "Efektivni mikroorganizmi".
 Predavanje će se održati u ponedjeljak 2. 5. 2016. u 18 sati u Selskoj 3.

OBNOVA ČLANSTVA U 2016. GODINI

Pozivamo članove da uplate članarinu za 2016. godinu kako bi mogli prisustvovati praktičnim vježbama i radionicama.

 

REDOVITA SKUPŠTINA

Redovita skupština Udruge VIVA Zagreb održat će se 15. veljače 2016. s početkom u 18 sati u Selskoj 3.

Dnevni red:
1. Prijedlog i izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
2. Izvješće o radu Udruge u 2015. godini
3. Izvješće Nadzornog odbora o materijalno-financijskom poslovanju
4. Plan aktivnosti u 2016. godini
5. Donošenje odluke o iznosu članarine u 2016. godini
6. Razno
Nakon skupštine slijedi dogovor o održavanju pokaznih vježbi rezidbe i razmjena plemki voćaka.

Dan Svetog Vinka

PREDAVANJE

Udruga VIVA Zagreb poziva vas na predavanje o Uzgoju pitomog kestena koje će se održati u ponedjeljak 1. veljače 2016. s početkom u 18 sati u Selskoj 3.

Udruga VIVA Zagreb organizirala je 9. travnja 2015. vježbu cijepljenja voćaka.

Rezidba vinove loze u vinogradu obitelji Krajač

Održana redovita godišnja i izborna skupština Udruge

VJEŽBA CIJEPLJENJA VOĆAKA

Udruga VIVA Zagreb organizira pokaznu vježbu cijepljenja voćaka u četvrtak 9.4. 2015. u 17h u voćnjaku na Jarunu. Kako biste mogli vježbati tehniku cijepljenja, ponesite svoj cjepljarski nožić ako ga imate. Sudjelovati u pokaznim vježbama mogu samo članovi s plaćenom članarinom. Članovi koji članarinu još nisu uplatili ili oni koji se žele učlaniti moći će to učiniti neposredno prije početka vježbe u voćnjaku. Ako ne znate gdje se održavaju vježbe, a želite se doći učlaniti i sudjelovati u rezidbi javite se na e-mail udrugavivazagreb@gmail.com.

 PREDAVANJE

Udruga ViVA poziva vas na predavanje "Bokashi i naši mali, veliki prijatelji" koje će se održati u četvrtak 26. ožujka 2015. godine u 18,00 sati u Veslačkoj 17 (Mjesni odbor Veslačko naselje). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

VJEŽBA REZIDBE VOĆAKA

Udruga VIVA Zagreb u subotu 21.3.2015. s početkom u 9:00 sati (sat vremena ranije nego inače) organizira pokazne vježbe rezidbe voćaka na uobičajenom mjestu u voćnjaku na Jarunu. Sudjelovati u pokaznim vježbama mogu samo članovi s plaćenom članarinom. Članovi koji članarinu još nisu uplatili ili oni koji se žele učlaniti moći će to učiniti neposredno prije početka rezidbe u voćnjaku. Ako ne znate gdje se održavaju vježbe, a želite se doći učlaniti i sudjelovati u rezidbi javite se na e-mail udrugavivazagreb@gmail.com.

VJEŽBE REZIDBE VOĆAKA

Udruga VIVA Zagreb u petak 13.3. i subotu 14.3. s početkom u 10:00 sati organizira pokazne vježbe rezidbe voćaka na uobičajenom mjestu u voćnjaku na Jarunu. Sudjelovati u pokaznim vježbama mogu samo članovi s plaćenom članarinom. Članovi koji članarinu još nisu uplatili ili oni koji se žele učlaniti moći će to učiniti neposredno prije početka rezidbe u voćnjaku. Ako ne znate gdje se održavaju vježbe, a želite se doći učlaniti i sudjelovati u rezidbi javite se na e-mail udrugavivazagreb@gmail.com.

Izborna i redovita skupština - 2. ožujka 2015. u 18 sati u Selskoj 3.

Prijedlog Dnevnog reda:

1. Prijedlog i izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
2. Prijedlog i izbor načina odlučivanja, javno ili tajno
3. Izvješće o radu Udruge u 2014. godini
4. Izvješće Nadzornog odbora
5. Rasprava i usvajanje prijedloga novog Statuta
6. Izbor tijela Udruge
7. Donošenje odluke o izboru osoba ovlaštenih za zastupanje Udruge - Predsjednika, Zamjenika predsjednika i Tajnika
8. Donošenje odluke o imenovanju likvidatora
9. Donošenje odluke o iznosu članarine
10. Plan aktivnosti u 2015. godini
11. Razno

Nakon sjednice slijedi dogovor o vježbama rezidbe, uzimanju i čuvanju plemki i cijepljenju voćaka.

Prijedlog novog Statuta možete naći na internet stranici Udruge ViVA Zagreb te Vas molimo da ga proučite prije rasprave na sjednici.

Prije početka sjednice molimo da popunite pristupnicu i uplatite članarinu za 2015. godinu u iznosu od 100 kuna. Ponesite osobnu iskaznicu ili drugu ispravu na kojoj se nalazi OIB jer je taj podatak po Zakonu obvezno unijeti u popis članova Udruge.
 

Dan Svetog Vinka

IZVANREDNA SKUPŠTINA

Poštovani članovi Udruge ViVA,
pozivam Vas na nastavak sjednice izvanredne skupštine Udruge voćara i vinogradara amatera Grada Zagreba i Zagrebačke županije (Udruga ViVA Zagreb) koja će se održati u ponedjeljak 19. siječnja 2015. u 18 sati u Selskoj 3, Mjesni Odbor Bartol Kašić.
S obzirom da je g. Zoran Žulj iz osobnih razloga odstupio s mjesta predsjednika Udruge, kao i zbog izmjena Zakona o udrugama, prijeti opasnost od gašenja Udruge ViVA. Stoga pozivamo sve članove koji su uplatili članarinu za 2014. godinu da dođu i daju podršku daljnjem radu Udruge koja aktivno djeluje već dulje od deset godina. Na skupštini ćemo izabrati novo vodstvo Udruge te raspravljati o daljnjem radu i aktivnostima. Pozivamo iskusnije članove ili one s više znanja da se aktivno uključe u rad Udruge jer jedino tako možemo nastaviti naš rad.

Prijedlog Dnevnog reda:

1. Prijedlog i izbor zapisničara izvanredne sjednice
2. Prijedlog i izbor načina odlučivanja, javno ili tajno
3. Izbor osoba ovlaštenih za zastupanje Udruge - predsjednika, zamjenika predsjednika i članova predsjedništva
4. Iznos članarine u 2015. godini
5. Prijedlog aktivnosti u 2015/2016. godini
6. Razno
 

Krešimir Matanović, zamjenik predsjednika Udruge ViVA

OBNOVA ČLANSTVA U 2015. GODINI

Pozivamo članove da uplate članarinu za 2015. godinu kako bi mogli prisustvovati praktičnim vježbama i radionicama.

 

Pozivamo Vas na predavanje "Tehnologija proizvodnje jabučnog vina" koje će se održati 17. studenog 2014. godine u 18,00 sati u Selskoj 3.

Udruga ViVA poziva vas na predavanje "Priprema za sadnju, uzgojni oblici, morfologija stabla" koje će se održati u ponedjeljak 15. rujna 2014. u 18:00 sati u  Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Udruga ViVA poziva vas na predavanje "Određivanje optimalnog roka za berbu jabuka" koje će se održati u srijedu 3. rujna 2014. godine s početkom u 18:00 sati u Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane. Možete donijeti svoje jabuke radi određivanja zrelosti jodnim testom.

 Suzbijanje crvljivosti trešanja - pročitajte

Udruga ViVA poziva vas na godišnju skupštinu koja će se održati u ponedjeljak 19. svibnja 2014. u 18:00 sati u  Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić).

Udruga ViVA poziva vas na predavanje "Korisni organizmi u voćnjaku" koje će se održati u srijedu 7. svibnja 2014. u 18:00 sati u  Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

POVOLJNI DANI ZA CIJEPLJENJE VOĆAKA

Prema mjesečevom kalendaru povoljni dani za cijepljenje su 20. i 21. travnja. Plemke treba nekoliko dana prije cijepljenja izvaditi iz hladnjaka i iz vrećice te držati u posudi s vodom na sobnoj temperaturi do trenutka cijepljenja.

Pozivamo Vas na predavanje "Mane vina" koje će se održati u četvrtak 10. travnja u 17:30h u Veslačkoj 17 (mjesni odbor Veslačko naselje - mala niska bijela obiteljska kuća). Ponesite si vinsku čašu za degustaciju.

VJEŽBA CIJEPLJENJA VOĆAKA

Udruga ViVA Zagreb u subotu 29. ožujka 2014. u 10 sati organizira vježbu cijepljenja voćaka. Vježba će se održati u voćnjaku na Jarunu. Mole se članovi da ponesu vlastiti pribor za cijepljenje. Vježbi mogu prisustvovati samo članovi s plaćenom članarinom za 2014. godinu. Tko nije platio članarinu ili se želi učlaniti, može to učiniti na licu mjesta, neposredno prije vježbe.

Udruga ViVA poziva vas na predavanje "Proljetni radovi u voćnjaku" koje će se održati u ponedjeljak 17. ožujka 2014. u 18:00 sati u  Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Udruga ViVA Zagreb u subotu 15. ožujka 2014. u 10 sati organizira vježbu orezivanja voćaka. Vježba će se kao i proteklih godina održati u voćnjaku na Jarunu. Vježbi mogu prisustvovati samo članovi s plaćenom članarinom za 2014. godinu. Tko nije platio članarinu ili se želi učlaniti, može to učiniti na licu mjesta, neposredno prije vježbe.

Udruga ViVA poziva vas na predavanje "Bokashi i naši mali, veliki prijatelji" koje će se održati u srijedu, 5. ožujka 2014. godine u 18,00 sati u Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Udruga ViVA Zagreb u subotu 1. ožujka 2014. u 10 sati organizira vježbu orezivanja voćaka. Vježba će se kao i proteklih godina održati u voćnjaku na Jarunu. Vježbi mogu prisustvovati samo članovi s plaćenom članarinom za 2014. godinu. Tko nije platio članarinu ili se želi učlaniti, može to učiniti na licu mjesta, neposredno prije vježbe. U slučaju kiše vježba se prekida ili odgađa.

Udruga ViVA poziva vas na predavanje "Radovi u voćnjaku" koje će se održati u ponedjeljak 17. veljače 2014. u 18:00 sati u  Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

 VJEŽBA REZIDBE VINOGRADA
 
 
U subotu 15. veljače 2014. godine u 10:00 sati bit će pokazna vježba REZIDBE VINOGRADA na Jazbini 142 na Fakultetskom dobru Agronomskog fakulteta. Vježbi mogu prisustvovati samo članovi s plaćenom članarinom za 2014. godinu. Tko nije platio članarinu može platiti prije vježbe.

Udruga ViVA poziva vas na predavanje "Preoblikovanje stabla" koje će se održati u srijedu 5. veljače 2014. u 18:00 sati u Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Na predavanju će na konkretnim primjerima iz prakse biti objašnjeni postupci snižavanja voćnog stabla, precjepljivanje, promjena uzgojnog oblika...

Udruga ViVA poziva vas na predavanje "Priprema za rezidbu" koje će se održati u ponedjeljak 20. siječnja 2014. u 18:00 sati u  Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Udruga ViVA poziva vas na predavanje "Bokashi i naši mali, veliki prijatelji" koje će se održati u ponedjeljak, 16. prosinca 2013. u 18,00 sati u Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Udruga ViVA poziva vas na predavanje "Sve o šljivi" koje će se održati u srijedu, 4. prosinca 2013. u 18,00 sati u Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Slijedom upita naših članova doznali smo da se jodna tinktura za određivanje zrelosti jabuka može nabaviti u Gradskoj ljekarni Zagreb (Trg bana Jelačića 3). Tamo će vam je pripremiti, no obvezno zapišite i ponesite recepturu: otopina 3 g joda i 10 g kalijeva jodida u 1 litri vode (za obiteljske voćnjake dovoljna je količina od 50 do 100ml). Čuvati u tamnoj bočici zaštićeno od svjetla.

Udruga ViVA poziva Vas na predavanje g. Miroslava Kiša "Permakultura u voćarstvu i vinogradarstvu" koje će se održati 6. studenog 2013. u Selskoj 3 s početkom u 18,00 sati.

Pozivamo vas na predavanje "Priprema tla za sadnju, sadnica i sadnja" koje će se održati 21. listopada 2013. (ponedjeljak), u Selskoj 3, s početkom u 18,00 sati.

Pozivamo vas na predavanje dipl. ing. agr. Marina Mihaljevića Žulja pod naslovom "Proizvodnja rakije" koje će se održati u četvrtak 10. listopada 2013. godine u 17:30 sati u Veslačkoj 17 (prostorije Udruge).

U ponedjeljak, 16. rujna 2013. u 17,30 sati u Selskoj 3 predavanje "Određivanje optimalnog termina za berbu jabuka i čuvanje jabuka nakon berbe".

U ponedjeljak, 17. lipnja 2013. u 17,30 sati u Selskoj 3, predavanje: Kompostiranje

Udruga ViVA poziva vas na predavanje "Sadnja voćaka" koje će se održati u ponedjeljak 15. travnja 2013. godine s početkom u 17:30 sati u Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

RADIONICA IZ REZIDBE VOĆAKA

Druga ovogodišnja pokazna vježba voćaka održat će se 16. ožujka 2013. u 11:00 sati u voćnjaku na Jarunu. Prisustvovati mogu samo članovi s uplaćenom članarinom za 2013. godinu. Članarinu je moguće uplatiti i neposredno prije radionice u voćnjaku.

RADIONICA IZ REZIDBE VOĆAKA

Ako to vremenske prilike dopuste, druga ovogodišnja pokazna vježba voćaka održat će se 16. ožujka 2013. u voćnjaku na Jarunu. Prisustvovati mogu samo članovi s uplaćenom članarinom za 2013. godinu. Članovi će o tome biti pravodobno obaviješteni.

Udruga ViVA poziva vas na predavanje Marina Mihaljevića Žulja, dipl. ing. agronomije pod naslovom "Vinogradarstvo-vinarstvo" koje će se održati u srijedu 6. ožujka 2013. godine s početkom u 18:00 sati u Selskoj 3 (Mjesni odbor Bartol Kašić). Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane. Zainteresirani mogu na predavanje donijeti uzorke vina za ocjenu kvalitete.

Osim uzoraka vina, na ocjenu kvalitete možete donijeti i uzorke kobasica i narezane šunke.

Pozivamo vas na predavanje "Priprema komine i destilacija voćne rakije" koje će se održati u ponedjeljak 19. studenoga 2012. godine u 18:00 sati u prostoriji Mjesne samouprave, Selska 3.

Poziv na predavanje: U ponedjeljak, 18.06.2012. u 17,30 sati u Selskoj 3 predavanje "Sve i svašta što znamo odgovoriti" . Iduće predavanje bit će u rujnu.

Poziv za članove Udruge: U četvrtak, 21.06.2012. u 17,30 sati održat će se pokazna vježba savijanja grana i zelene rezidbe u voćnjaku na Jarunu (Petrovaradinskom prema jugu do šumarka s lijeve strane, pa uz "industrijsku" ogradu lijevo do voćnjaka u kojem je natpis ViVA). U slučaju kiše vježba se neće održati.

U ponedjeljak, 20. lipnja 2011. u Selskoj 3, MS "Bartol Kašić", u 17:15 sati. Tema: "Razno - pitanja i odgovori".

1. lipnja, 15. lipnja i 29. lipnja 2011. pozivamo Vas u 17:15 sati u voćnjak na Jarunu gdje nastavljamo s "Malom školom voćarstva". I dalje učimo kako savijanjem grana formirati uzgojni oblik voćke, a redovito pratimo pojavu bolesti i štetnika. Ulaz je slobodan za Članove Udruge.

Iduće predavanje - u četvrtak 14. travnja 2011. u Veslačkoj 17, u 17,00 sati: "Mane i bolesti vina"

Učenje u voćnjaku: U srijedu, 6. travnja 2011. u 17,oo sati, obilazak voćnjaka na Jarunu (u voćnjaku u kojem su održavane vježbe orezivanja), upoznavanje s bolestima i štetnicima voćaka, te preporuke za aktualnu zaštitu. Ulaz u voćnjak slobodan je isključivo za članove Udruge VIVA, oni koji to nisu, a žele postati i prisustvovati našim pokaznim vježbama, mogu se učlaniti i u voćnjaku. Godišnja članarina je 100,00 kn.

Udruga ViVA poziva Vas na predavanje gospodina Vladimira Stajića "Cijepljenje voćaka" koje će se održati 21. ožujka 2011. u 17:30 sati u dvorani Mjesne samouprave Bartol Kašić, Selska 3. Ulaz je slobodan. 

Udruga Viva poziva Vas na predavanje mr. sc. Nenada Strižaka "Pčele u voćnjaku" koje će se održati 21. veljače 2011. u 17:30 sati u dvorani Mjesne samouprave Bartol Kašić, Selska 3. Ulaz je slobodan.

Udruga ViVA poziva Vas na predavanja "Ishrana bilja" i "Aktualni radovi u voćnjaku" koja će se održati 20. prosinca 2010. u 17:30 sati u dvorani Mjesne samouprave Bartol Kašić, Selska 3.

Udruga ViVA poziva Vas na predavanja "Primjena nanoniziranog zeolita u voćarstvu" i "Radovi u voćnjaku tijekom studenog/prosinca" koja će se održati 15. studenoga 2010. u 17:30 sati u dvorani Mjesne samouprave Bartol Kašić, Selska 3.

Udruga ViVA poziva Vas na predavanje "Priprema zemljišta, sadnja i formiranje uzgojnog oblika voćaka" koje će se održati 18. listopada 2010. u 17:30 sati u dvorani Mjesne samouprave Bartol Kašić, Selska 3. (opširnije)

Bliži se berba grožđa

Cigaraš na lozi

Suzbijanje crvljivosti trešanja - pročitajte

Izvješće s godišnje skupštine Udruge ViVA i predavanja o oplodnji voćaka i jagodastom voću

Dan Svetog Vinka

skupstina_08

Najvjerniji članovi na godišnjoj skupštini udruge 27. svibnja 2008.

   Suzbijanje crvljivosti trešanja - pročitajte

Pogledajte kako su protekle naše pokazne vježbe orezivanja voćaka i vinove loze održane prošloga vikenda u Zagrebu. (Objavljeno 04.02.2008.)

Izvješće s predavanja o sadnji voćaka održanog 29. siječnja 2008. (Objavljeno 04.02.2008.)

Mole se članovi ViVE koji bi htjeli ustupiti svoj voćnjak/vinograd za pokaznu vježbu rezidbe da se jave na e-mail ili tel. udruge. Voćnjak bi trebao imati najmanje 10 stabala voćaka raznih vrsta visine do 4m, a vinograd 20 ili više trsova. Nasad se treba nalaziti unutar 1. zone ZET-ovog prometa, u blizini javnog prijevoza (tramvaj, autobus). Prijaviti se mogu i novi članovi ViVE.

 

Vježba sadnje voćaka: 08.04.2010.
U četvrtak, 8.4.2010., u 17:00 sati, ispred prostorija Udruge, u Veslačkoj 17, održat će se vježba sadnje voćaka.

Pozivamo vas na predavanje "Formiranje uzgojnog oblika" koje će se održati u ponedjeljak 15.3.2010. u 17:30 sati u dvorani Mjesne samouprave Bartol Kašić, Selska 3. Ulaz je slobodan.(Objavljeno 10.03.2010.)

Pozivamo vas na predavanje "Sadnja voćnih sadnica" koje će se održati u utorak 29. siječnja 2008. u 19:00 sati u dvorani Mjesne samouprave Prečko, Prečko bb (tramvajska stanica Petrovaradinska). Ulaz je slobodan.  [više o predavanju]

Dana 22. siječnja 2008. obilježavamo dan Sv. Vinka kada vinogradari blagoslove svoje trsove i najavljuju početak radova u vinogradu. Prigodni tekst o Vincekovu možete pročitati ovdje.

Izložba Dani jabuka '07 održat će se i ove godine u Velikoj Gorici, od 23. do 25. studenoga 2007. Pozivnicu i raspored događanja možete pronaći ovdje (Objavljeno 17.11.2007.)

Kako očuvati jabuke nakon berbe?

Svakog posljednjeg utorka u mjesecu u 19 sati Udruga ViVA Zagreb organizira predavanja iz područja voćarstva i vinogradarstva namijenjena voćarima i vinogradarima hobistima i vikendašima. Predavanja se održavaju u prostorijama Mjesne samouprave Prečko, Prečko bb (tramvajska stanica Petrovaradinska), a ulaz je slobodan.

Pozivamo vas na predavanje "Sadnja voćnih sadnica" koje će se održati u utorak 30. listopada 2007. u 19:00 sati u dvorani Mjesne samouprave Prečko, Prečko bb (tramvajska stanica Petrovaradinska). Ulaz je slobodan.  [više o predavanju] (Objavljeno 23.10.2007.)

Prisustvovanje pokaznim vježbama rezidbe je besplatno i moguće samo za članove ViVE.

Pozivamo zainteresirane da nam se u četvrtak 4. listopada 2007. u 17:00 sati pridruže u prostorijama Udruge ViVA, Veslačka 17, u razgovoru o aktualnim pitanjima iz vinarstva na temu: Pretakanje vina i njega mošta

Pozivamo vas na pokaznu vježbu sadnje voćnih sadnica koja će se održati 26. rujna 2007.   [više] (Objavljeno 17.09.2007.)

Pozivamo vas na predavanje "Navodnjavanje voćaka s praktičnim primjerima" koje će se održati u utorak 26. lipnja 2007. u 18:30 sati u dvorani Mjesne samouprave Prečko, Prečko bb (tramvajska stanica Petrovaradinska). Ulaz je slobodan. (Objavljeno 18.06.2007.)

Izvješće s godišnje skupštine Udruge Viva održane 24. travnja 2007. (Objavljeno 26.4.2007.)

 Pozivamo Vas na godišnju skupštinu Udruge ViVA koja će se održati 24.4.2007. u kino dvorani Gospodarskog kluba (Ulica Grada Vukovara 78), s početkom u 14.30h. (Objavljeno 30.3.2007.)    [više]

Izvješće s predavanja o sadnji i orezivanju vinograda (Objavljeno 5.3.2007.)

1. ožujka 2007. u 17h u prostorijama udruge održat će se predavanje g. Kolara o sadnji i orezivanju vinograda uz osvrt na ostala praktična pitanja vezana uz vinogradarstvo. Nakon predavanja dogovorit ćemo termin i mjesto održavanja praktične radionice o rezidbi vinove loze (samo za članove udruge, ako niste član možete se učlaniti nakon predavanja). (Objavljeno 22.2.2007.)

Druga hrvatska smotra ekološke poljoprivrede održat će se 2. i 3. prosinca 2006. u Zagrebu, u predvorju kina Studentskog centra, Savska 25 od 9 do 19 sati. [više] (Objavljeno 24.11.2006.)

Tradicionalna izložba jabuka Zagrebačke županije održat će se i ove godine u Velikoj Gorici, od 24. do 26. studenoga 2006. Pozivnicu i raspored događanja možete pronaći ovdje (Objavljeno 21.11.2006.)

Upozorenje! Ovih dana voćkama prijeti velika opasnost od pucanja kore uzrokovanog naglim projenama temperature. Stoga je pravo vrijeme da ih zaštitite bijeljenjem. [više]    (Objavljeno 3.11.2006.)

U subotu, 4. studenoga 2006. organiziramo posjet rasadniku i plantaži u Ivanić Gradu. Polazak je u 10:00 sati ispred prostorija Udruge. Ako bude vremena možda odemo pogledati slaganje kompostne hrpe u Horvatima pored Lučkog (po preporuci g. Marina Fucijaša). Prijevoz vlastitim automobilom.

Aktualno - Kako očuvati jabuke nakon berbe? Pročitajte na našim stranicama.

Dana 10. listopada 2006. održano je zanimljivo predavanje o ekološkom voćarstvu. izvješće s predavanja
(11. listopada 2006.) 

Pozivamo sve zainteresirane na predavanje o ekološkom voćarstvu i primjeni nanotehnologije u voćarstvu u utorak 10. listopada 2006. u 14h u kino dvorani Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva...  Opširnije

Obavještavamo sve posjetitelje naše stranice da smo zbog tehničkih problema promijenili e-mail adresu. Ispričavamo se svima koji nisu dobili tražene informacije. Nova e-mail adresa je udrugavivazagreb@gmail.com

Predavanje na temu Ekološka proizvodnja voća u srijedu 14. lipnja 2006. u 14h u Gospodarskom klubu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Vukovarska 78...    Više o predavanju