IZVJEŠĆE S GODIŠNJE SKUPŠTINE 2009.

U utorak, 20.4.2009. u prostorijama mjesne samouprave „Bartol Kašić“, u Selskoj 3 održana je godišnja skupština Udruge Viva, popraćena s dva izvrsna predavanja.

U službenom dijelu zasjedanja skupštine, Nadzorni odbor podnio je izvješće o materijalno financijskom poslovanju za period od 3.2.2008. do 30.3.2009.  Skupština Udruge razmotrila je i prihvatila izvješće.

Prvo predavanje, s temom „Cvatnja, oprašivanje i oplodnja“, održao je predsjednik Udruge mr. sc. Frane Ivković, dipl. ing., a ukratko je podsjetio i na trenutačno aktualne radove u voćnjaku od prihrane voćaka dušičnim gnojivima (KAN) do zaštite od bolesti i štetnika.

Drugo predavanje održao je naš gost, doc. dr. sc. Boris Duralija, inače predsjednik Hrvatskog društva za jagodasto voće, a govorio je o uvijek zanimljivoj temi „Jagodastom voću“. Uz napomenu o često pogrešno korištenoj terminologiji za ovu skupinu voća (jagodičasto, bobičasto, ispravno je: jagodasto voće!), g. Duralija upoznao nas je s osnovama uzgoja i sortimentom jagoda, ribiza, malina, kupina, uz osvrt na trenutno popularne američke borovnice i brusnice.

Iako je ova radno-poučna skupština trajala gotovo 3 sata ni to nije bilo dovoljno za sva pitanja naših najvjernijih tridesetak članova koji su bili na godišnjoj skupštini. Zahvaljujemo predavačima i članovima Udruge na odazivu i ugodnom druženju.

Udruga Viva