Kako nam je bilo na pokaznoj vježbi orezivanja

Prva ovogodišnja pokazna vježba orezivanja voćaka uspješno je održana u Gornjoj Kustošiji, u voćnjaku Janka Mikovića, u subotu 21. 2. 2009. U 11 sati u njegovom se voćnjaku okupilo 20 članova udruge Viva i gotovo 2 sata pažljivo pratilo i slušalo našeg predavača i prezentera, voćara hobista, g. Željka Rukavinu.

G. Rukavina započeo je predavanje upoznavanjem s priborom potrebnim za orezivanje, objasnio je kako pravilno formirati mlade sadnice, kako orezati voćke u rodu te kako pomladiti zapuštene stare voćke.

Nakon teorijskog dijela, g. Rukavina je i praktično pokazao kako se formira mlada voćka, orezuju rodne voćke, uklanjaju vodopije, suhe grane i kako se nakon rezidbe rane premazuju voćarskim voskom.

G. Stjepan Zrinšćak, zadužen za vinogradarstvo pokazao je okupljenima kako se orezuje vinova loza i ukratko podsjetio članove na aktualne radove u vinogradu.

Okupljeni članovi Udruge i domaćin, zahvalili su našim predavačima uz zaključak da su ovakve radionice korisne i poučne i trebalo bi ih biti što više.

Zahvaljujemo našim vjernim članovima, g. Rukavini i g. Zrinšćaku koji volontiranjem u našoj Udruzi prenose znanje drugim članovima!

Do sljedeće „škole na otvorenom“, Vaša

Udruga VIVA!

... i nekoliko slika s rezidbe