Pozivamo sve zainteresirane za uzgoj voćaka da poslušaju predavanje na temu

"Priprema zemljišta, sadnja i formiranje uzgojnog oblika voćaka"

Predavanje će se održati u ponedjeljak 18. listopada 2010. u 17:30 sati u dvorani Mjesne samouprave Bartol Kašić, Selska 3. Predavači su članovi Udruge Viva Zagreb.

Ulaz je slobodan.

Iza nas je nekoliko tjedana prohladnog i vrlo kišnog vremena koje je loše utjecalo na dozrijevanje grožđa i jabuka. Lišće voćaka počelo je žutjeti što je znak da se one polagano pripremaju za zimu. Pa iako voćke odbacuju lišće, ispod površine događa se intenzivan rast korijena koji traje sve dok se zemlja potpuno ne ohladi početkom zime. Jesen je najbolje razdoblje za sadnju voćaka, ali prije sadnje treba odabrati položaj, pripremiti zemljište, nabaviti gnojivo i sadnice. Stoga svima koji ove jeseni namjeravaju zasaditi voćne sadnice preporučujemo dolazak jer će moći čuti kako se pravilno sadi voćna sadnica, što je sve potrebno pripremiti za sadnju te kako se najbolje za nju pripremiti. Pravilno posađena sadnica brže i bolje raste i vjerojatnije je da će dulji niz godina donositi zdrave i kvalitetne plodove.

Na predavanju ćete se moći učlaniti u Udrugu ViVA Zagreb čime dobivate mogućnost sudjelovanja u održavanju pokaznih praktičnih vježbi sadnje voćnih sadnica, cijepljenja i rezidbe voćaka (za razliku od predavanja koja su otvorena za sve, pokaznim vježbama mogu prisustvovati samo članovi Udruge ViVA, godišnja članarina iznosi 100kn).

Udruga ViVA Zagreb