S predavanja o sadnji i orezivanju vinograda

1. ožujka održano je u našim prostorijama u Veslačkoj 17 predavanje o sadnji i orezivanju vinograda uz osvrt na ostala praktična pitanja vezana uz vinogradarstvo. Ovo predavanje postaje već tradicionalno budući da je prošle godine održano 9. veljače, a svake godine ima novih zainteresiranih.

Naš član i vinogradar s tridesetpetogodišnjim iskustvom, g. Franjo Kolar,  iznio je svima razumljivim jezikom, bez upotrebe prestručnih termina, sve što vinogradari hobisti trebaju znati kako bi započeli s uzgojem vinograda. Od odabira položaja, tla, podloge i sorte, preko sadnje i gnojidbe došli smo na kraju do rezidbe, o kojoj je bilo i najviše pitanja. U ugodnoj atmosferi nastavila se rasprava među okupljenima, kojih je ove godine bilo tridesetak. A kako je ova zima najtoplija u povijesti mjerenja, rezidba je uranila pa je predavanje došlo u pravi tren. Zahvaljujemo našem vrijednom članu na zanimljivom i korisnom predavanju. Vidimo se i iduće godine.